Teľacie stehno špikované údenou slaninou
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
teľacie mäso zo stehna
podľa chuti
soľ
60
g
maslo
40
g
cibuľa
50
g
údená slanina
30
g
hladká múka
postup
1.
Teľacie stehno odblaníme a prešpikujeme údenou slaninou pokrájanou na hrubšie rezance.
2.
Na pekáč dáme maslo, nahrubo pokrájanú cibuľu, posolené mäso, podlejeme vodou a pečieme za občasného polievania šťavou.
3.
Mäkké, do zlata upečené mäso vyberieme, šťavu odparíme, zaprášime múkou, upražíme do ružova, zalejeme vývarom alebo vodou, dobre povaríme a precedíme cez sitko.
4.
Upečené mäso pokrájame, uložíme na misu a polejeme šťavou. Podávame s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.