Pridať recept

Teľacie kolienko na hrášku

ingrediencie

1/2 kg
teľacie koleno
60 g
maslo
podľa chuti
soľ
15 g
hladká múka
150 g
hrášok

postup

1.
Mäso pokrájame po dĺžke na 120 g kúsky a posolíme. Opečieme na masle, podlejeme vodou a za častého polievania upečieme v rúre do zlata. Mäkké mäso vyberieme.
 
2.
Šťavu odparíme na tuk, zaprášime múkou, upražíme do zlata, zalejeme vývarom alebo vodou a dobre povaríme.
3.
Precedíme cez sitko a do šťavy vložíme hrášok z konzervy alebo čerstvý udusený na masle a posolený.
4.
Mäso uložme na misu, polejeme šťavou a obložíme hráškom. Podávame s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať