Teľacie kolienko na hrášku
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
teľacie koleno
60
g
maslo
podľa chuti
soľ
15
g
hladká múka
150
g
hrášok
postup
1.
Mäso pokrájame po dĺžke na 120 g kúsky a posolíme. Opečieme na masle, podlejeme vodou a za častého polievania upečieme v rúre do zlata. Mäkké mäso vyberieme.
2.
Šťavu odparíme na tuk, zaprášime múkou, upražíme do zlata, zalejeme vývarom alebo vodou a dobre povaríme.
3.
Precedíme cez sitko a do šťavy vložíme hrášok z konzervy alebo čerstvý udusený na masle a posolený.
4.
Mäso uložme na misu, polejeme šťavou a obložíme hráškom. Podávame s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.