Zapečená krkovička so zeleninou
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
bravčová krkovička
3
ks
farebná paprika
3
ks
šampiňóny
3
ks
paradajka
1
ks
pór
100
g
syr Niva
100
g
syr Eidam
trochu
olivový olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
konzerva
paradajkový pretlak
2
PL
jarná cibuľka
postup
1.
Krkovičku umyjeme, osušíme, trochu naklepeme a dochutíme soľou a korením. V pekáči rozpálime olivový olej a plátky mäsa na ňom prudko opečieme z oboch strán.
2.
Zeleninu a šampiňóny očistíme, nakrájame na menšie kúsky a opražíme ju v panvici na troške oleja. Dochutíme ju soľou, paradajkovým pretlakom a na miernom ohni ju dusíme domäkka.
3.
Hotovú zmes nasypeme na mäso v pekáčiku, posypeme ho syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Upečené mäso posypeme jarnou cibuľkou, necháme ho chvíľu vychladnúť a potom ho môžeme servírovať.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.