Pridať recept

Pečené koleno s kapustou

4
porcie
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2,5 kg
bravčové koleno
400 g
kyslá kapusta
2 ks
jablko
1 ks
cibuľa
4 ks
bobkový list
1 PL
majorán
10 ks
celé čierne korenie
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
3 PL
masť

postup

1.
Bravčové koleno umyjeme a uvaríme v slanej vode spolu s bobkovým listom a celým korením. Koleno preložíme do pekáča vymasteného masťou, posypeme majoránom, podlejeme troškou vývaru a pečieme pri teplote 180°C do zlatista.
 
2.
Kapustu zmiešame s nastrúhanými jablkami, dochutíme soľou a korením. Na zvyšnej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, jablká a zmes dusíme domäkka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pečené koleno
Najchutnejšie pečené bravčové koleno: Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, toto sú jeho TAJOMSTVÁ + recepty
Výborný kúsok mäsa, ktorý si obľúbite hneď v niekoľkých receptoch. Nečakajte na letnú grilovačku a upečte...