Bravčové mäso na pive
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
bravčové mäso
podľa chuti
soľ
60
g
bravčová masť
60
g
cibuľa
100
g
mrkva
1,5
dl
svetlé pivo
30
g
masť
30
g
hladká múka
15
g
cukor
1/4
ks
citrón
postup
1.
Mäso umyjeme, pokrájame na menšie kocky a posolíme.
2.
V rajnici na masti upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, podlejeme vodou a dusíme pod pokrývkou. Počas dusenia pridáme k nemu postrúhanú očistenú mrkvu a prilievame pivo.
3.
Mäkké mäso vyberieme zo šťavy. Šťavu zahustíme bledou zápražkou, povaríme, pridáme citrónovú šťavu a cukor, zamiešame a polejeme ňou mäso.
4.
Podávame so žemľovými knedľami.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.