Pridať recept

Džuvec

ingrediencie

1/2 kg
bravčový bôčik
80 g
bravčová masť
podľa chuti
soľ
trochu
mletá červená paprika
trochu
mleté čierne korenie
150 g
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
40 g
paradajkový pretlak
120 g
ryža
300 g
paprika
200 g
rajčiak
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Bôčik umyjeme, pokrájame na malé kocky, posolíme, vložíme do rozpálenej masti, rýchlo opečieme a vyberieme.
 
2.
Do masti, v ktorej sme opekali mäso, pridáme pokrájanú cibuľu, upražíme ju do ružova, pridáme červenú papriku, rajčiakový pretlak, rozotretý cesnak, podlejeme vodou, pridáme opečené mäso a dusíme asi pol hodiny.
3.
Potom mäso vyberieme do rajnice. Do základu dáme pokrájanú papriku, rajčiaky, umytú ryžu a zalejeme vývarom. Na sporáku necháme povrieť a v rúre udusíme do mäkka.
4.
Udusenú ryžu zmiešame s mäsom, dáme na misu a posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...