Pridať recept

Kuracie stehná na víne so šampiňónovou omáčkou

Kuracie stehná na víne so šampiňónovou omáčkou
Zdroj: gurmanka
4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kuracie stehno
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
200 g
maslo
1 ks
cibuľa
300 g
šampiňóny
300 ml
biele víno
300 ml
kurací vývar
4 strúčiky
cesnaku
250 ml
lúpané paradajky
50 ml
koňak
2 ks
citrón
1 ks
zelená paprika
1 ks
červená paprika

postup

1.
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, dochutíme soľou a korením. Opečieme ich v panvici na rozpálenom masle, vyberieme, uložíme na pekáč, pokvapkáme koňakom citrónovou šťavou a vložíme piecť do vyhriatej rúry.
 
2.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku a šampiňóny. Prilejeme víno, vývar a zmes chvíľu dusíme. Po chvíľu pridáme lúpané paradajky a prelisovaný cesnak.
3.
Kuracie stehná podávame so šampiňónovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať