Zaprávané kuracie drobky
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kuracie drobky
60
g
maslo
1
ks
cibuľa
40
g
hladká múka
1
dl
mlieko
200
g
koreňová zelenina
trochu
muškátový kvet
trochu
voda
trochu
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Očistené a umyté drobky pokrájame a dáme variť. Neskôr pridáme zeleninu pokrájanú na kocky a posolíme.
2.
Z masla a múky urobíme bledú zápražku, pridáme do nej postrúhanú cibuľu, popražíme, zalejeme vodou a mliekom, vylejeme do drobkov a povaríme.
3.
Nakoniec pridáme muškátový kvet a zamiešame nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Podávame s dusenou ryžou, krupicou alebo knedľami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.