Tekvicové mafiny s čokoládou
12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
ml
rastlinný olej
150
g
hladká múka
160
g
celozrnná múka
1/2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2
KL
sóda bikarbóna
1
štipka
soľ
1
vetvička
rozmarín
2
ks
vajce
375
ml
kefír
4
PL
med
240
g
uvarená tekvica
50
g
čokoláda
1
PL
trstinový cukor
postup
1.
Rúru si dáme pred pečením vyhriať na 200°C a plech na mafiny naplníme košíkmi alebo vymastíme maslom.
2.
V miske zmiešame obe múky, kypriaci prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, rozmarín a trstinový cukor. V druhej miske zmiešame kefír, olej, med a vajíčka. Sypkú zmes zmiešame s tekutou, primiešame nadrobno nakrájanú tekvicu a čokoládu.
3.
Pomocou lyžice navrstvíme cesto do pripravených košíkov. Mafiny vložíme do rúry a pečieme ich približne 20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.