Pridať recept

Vatikánsky chlieb šťastia

8
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
trstinový cukor
700 g
pšeničná múka
700 ml
mlieko
1 PL
kvások

Ostatné

250 g
maslo
250 g
múka
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
jedlá sóda
1 štipka
soľ
1 KL
škorica
3 ks
nastrúhané jablko
3 ks
vajce
1 hrsť
hrozienka
1 hrsť
nasekané orechy
50 g
čokoláda
1 PL
citrónová kôra
1 KL
mletý zázvor

postup

Tento chlieb by sa mal piecť iba raz za život. Mal pri priniesť šťastie celej rodine a tomu, kto ho pečie splniť jedno prianie.
1.
PONDELOK: Pridáme 250 g cukru ale cesto nemiešame.
 
2.
UTOROK: Pridáme 250 ml mlieka a cesto premiešame.
3.
STREDA: Pridáme 250 g múky a cesto premiešame.
4.
ŠTVRTOK: V priebehu dňa cesto trikrát premiešame.
5.
PIATOK: Pridáme zvyšný cukor, mlieko, múku a cesto premiešame.
6.
SOBOTA: Cesto poriadne premiešame a rozdelíme na 4 rovnaké diely. Rúru dáme vyhriať na 160°C a chlebovú formu vyložíme papierom na pečenie. K jednému dielu cesta pridáme ostatné ingrediencie, cesto vložíme do formy a pečieme cca 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
finpor1
11.6.2018 22:16 | |
+23 -9
Trochu nechápem ten recept.- Píše sa že "Pondelok - pridáme...! atď. Vôbec sa však nepíše k čomu sa pridávajú jednotlivé ingrediencie, teda čo tvorí vlastne základ ku ktorému niečo pridávame?
wikik
19.3.2023 13:56 | |
+19 -5
Funguje to tak, že vy ten základ dostanete. Potom sa o cesto týždeň staráte, na šiesty deň cesto rozdelíte a z jedného dielu upečiete Vatikánsky chlieb. Ostatné 3 časti niekomu podarujete (aj s receptom)
Podobné články
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...