Pridať recept

FOTORECEPT: Horčica z tekvice Hokkaido

ingrediencie

500 g
tekvica hokkaido
1 ks
cibuľa
300 ml
zeleninový vývar
1 KL
horčicové semienka
1 KL
mletý koriander
1 KL
drvené čierne korenie
1/2 ks
citrón
1 KL
dijonská horčica
olivový olej

postup

1.
Cibuľu nakrájame nadrobno a na troche oleja osmažíme dohneda. Potom pridáme na kocky nakrájanú tekvicu hokkaido, zalejeme teplým vývarom a dusíme do mäkka.
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Zdroj: hanus_prg
 
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Zdroj: hanus_prg
2.
Medzitým ako sa tekvica varí, celé čierne korenie podrvíme a zmiešame s ostatným korením.
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Zdroj: hanus_prg
3.
Uvarené tekvicu necháme vychladiť. Potom k nej primiešame zmes korenín.
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Zdroj: hanus_prg
4.
Poriadne premiešame a dáme do chladničky na cca 2 hodiny. Podávame buď ako teplú omáčku alebo studený dip/horčicu. Dobrú chuť! Uvedené množstvo surovín vystačí na cca 2-3 dl hotovej horčice.
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Predtým než vyseparujete pohár s poslednými zvyškami horčice, fľašu od kečupu či paradajkovej omáčky alebo...
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Narezať tekvicu môže byť ťažké a často i nebezpečné. Tu je zopár rád, ako to urobiť s ľahkosťou.