Pridať recept

Bavorské dolky s ríbezľovým lekvárom

Bavorské dolky s ríbezľovým lekvárom
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

100 g
maslo
50 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
2 dl
mlieko vlažné
20 g
droždie
400 g
múka polohrubá
podľa chuti
citrónová kôra, ríbezľový lekvár, olej na vyprážanie

postup

1.
Maslo vymiešame do peny, pridáme soľ, žĺtky, postrúhanú kôru, cukor a miešame 15 minút. Potom pridáme z droždia vykysnutý kvások, vlažné mlieko, múku.
 
2.
Cesto vypracujeme a dáme ho vykysnúť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku prsta a vykrajujeme dolky, ktoré necháme ešte podkysnúť. Vykysnuté vyprážame na rozpálenom oleji najprv prikryté, potom ich obrátime a dovyprážame bez prikrytia. Podávame s ríbezľovým lekvárom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať