Jahňacina so zemiakmi
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jahňacie mäso
750
g
zemiaky
4
ks
parťadajka na štvrťky
1
ks
cibuľa
4
PL
olivový olej
1
podľa chuti
soľ
1
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
PL
rozmarín
1
KL
oregano
postup
1.
Rúra 200 stupňov celzia. Do veľkej manvice dáme jahňacinu, priecne nakrájanú cibuľu a zemiaky. Pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Posypeme oreganom a rozmarínom. Prikryté pečieme kým mäso nezmäkne. Asi 1 hodinu. Počas pečenia často prilievame teplú vodu.
2.
Podávame horúce. K tomuto jedlu sa hodí červené tuhé víno.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.