Pridať recept

Fínsky punč

8
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 liter
silný čierny čaj
1/2 ks
strúhaná citrónová kôra
5 ks
klinček
1 ČL
citrónová šťava
3/4 liter
červené burgundské víno
175 ml
portské víno
175 ml
koňak
250 g
kraštálový cukor
1 hrsť
hrozienka v koňaku
podľa chuti
kardamón
1 hrsť
nesolené mandle
trochu
škorica

postup

1.
Do pripraveného silného čaju prisypeme nastrúhanú citrónovú kôru, klinčeky a kardamon, prilejeme citrónovú šťavu a spoločne krátko povaríme. Potom do punčového základu prilejeme červené burgundské víno, portské víno a koňak, prisypeme kryštálový cukor, dobre premiešame nech sa cukor rozpustí a nakoniec krátko spolu povaríme. Z fínskeho punču vyberieme korenie a podávame v pohároch s mandľami, hrozienkami a škoricou.
 
2.
Pre ozvláštnenie punču, môžeme do neho vmiešať trošku pomarančovej šťavy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať