Pridať recept

Žgance so slaninou

ingrediencie

300 g
pšeno
150 g
čierna múka
podľa chuti
soľ
150 g
údená slanina

postup

1.
Pšeno očistíme, viackrát premyjeme vo vode, zalejeme vriacou vodou a varíme, kým sa nepopuká. Potom ho posolíme a za stáleho miešania pridávame múku.
 
2.
Napokon prikryté necháme stáť na horúcom mieste asi 1/4 h. Naberáme na drevenú varechu a nožom ukladáme po kúsku na plech.
3.
Údenú slaninu pokrájame na plátky, upražíme na žlto a prebytočnú masť zlejeme do nádoby.
4.
Žgance na masti dobre zohrejeme, dáme na misu a polejeme rozškvarenou slaninou. Podávame ich posypané tvarohom alebo bryndzou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
VIDEO: Pšeno a jeho zázračné účinky na náš organizmus
Nahraďte ryžu či zemiaky pšenom aspoň na pár dní a objavte jeho jedinečné schopnosti v boji s únavou a depresiou.
Pšeno
Pšeno - zatočí s jarnou únavou aj prečistí organizmus
Pšeno vás prebudí z jarnej únavy a pomôže s mnohými neduhmi. Zistite o ňom viac!
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie,
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie, zdravé srdce a chutí výborne
Je lacná, dostupná a veľmi chutná. Spoznajte všetky výhody tejto úžasne plodiny a vyskúšajte skvelé recepty!
Pšeno v prekvapivo delikátnych podobách
Nepodceňujte pšeno. Pripravíte z neho chutné raňajky, obed i dezerty
Vynikajúce pochúťky zo pšena na slano i na sladko v jednoduchých a overených receptoch.