Pridať recept

Zemiakové halušky s bryndzou

ingrediencie

1 kg
zemiaky
300 g
hladká múka
podľa chuti
soľ
1/4 kg
bryndza
100 g
údená slanina

postup

1.
Očistené zemiaky postrúhame, pridáme soľ a múku a zamiešame. Cesto sa má oddeľovať od misky.
 
2.
Cesto dáme na lopárik a nožom hádžeme do vriacej vody halušky. Keď vyjdú na povrch, dierkovanou naberačkou ich vyberieme.
3.
Pomastíme ich masťou z rozškvarenej slaniny, posypeme bryndzou a zamiešame. Povrchu ich posypeme škvarkami.
4.
Tak isto pripravujeme aj halušky s tvarohom (300 g) alebo s kyslou smotanou (2 dl). Môžeme ich pomastiť rozpraženou údenou slaninou alebo maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...