FOTORECEPT: Špaldový čerešňový koláč s čokoládou
12
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
100
g
med
1
štipka
soľ
100
g
špaldová hladká múka
50
g
kukuričný škrob
mrvenička
100
g
med
100
g
špaldová múka
100
g
maslo
2
KL
mletá škorica
Náplň
200
g
čerešne
50
g
horká čokoláda
postup
1.
Vajcia vyšľaháme s medom do penista.
2.
Postupne pridáme múku zmiešanú so škrobom.
3.
Potom si urobíme v osobitnej miske mrveničke, rozmrvením cukru, múky, škorice a masla dokopy.
4.
K mrveničke primiešame odkôstkované čerešne a nasekanú čokoládu.
5.
Na vymastený plech maslom a múkou vylejeme najprv riedke cesto a na vrch pohádžeme kúsky mrveničkovej hmoty s čerešňami a čokoládou.
6.
Pečieme pri 180 stupňoch asi 25-30 minút (otestujeme špáradlom, či sa cesto nelepí - vtedy je koláč hotový).
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.