Pridať recept

Zapekaná miešaná zelenina

ingrediencie

1/4 kg
mrkva
1/4 kg
karfiol
1/4 kg
kel
4 ks
vajce
4 dl
mlieko
1 ks
žemľa
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
80 g
masť
1 ks
cibuľa

postup

1.
Na polovičke masti zapeníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistenú mrkvu pokrájanú na kolieska, posolíme, podlejeme vodou a dusíme.
 
2.
Očistený kel a karfiol dáme variť do vriacej vody.
3.
Na vymastený pekáč uložíme uvarené kelové listy, na ne udusenú mrkvu, potom kelové listy, na ne ružičky karfiolu a navrch znova kelové listy.
4.
Do mlieka dáme vajcia, soľ, čierne korenie, žemľu pokrájanú na drobné kocky a dobre rozmiešame. Zalejeme zeleninu a dáme zapiecť.
5.
Podávame s opekanými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zapekané cestoviny
12 vecí, ktorým sa vyhnúť pri zapekaní a 12 overených receptov na zapekané dobroty
Máte radi zapekané jedlá, ale stále sa vám nedaria tak, ako ich poznáte z reštaurácie či od rodičov? Hoci...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...