Prekladané zemiaky
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
4
ks
vajce
100
g
masť
1
ks
cibuľa
1/4
liter
kyslá smotana
100
g
tvrdý syr
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pokrájame na kolieska. Nadrobno posekanú cibuľu opražíme na masti.
2.
Do vymasteného pekáča dáme vrstvu zemiakov, tri na tvrdo uvarené a na kolieska pokrájané vajcia a postrúhaný syr. Posolíme, okoreníme, polejeme masťou s opraženou cibuľou a znova dáme zemiaky.
3.
Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajce a dáme zapiecť. Podávame so šalátom alebo kyslou uhorkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.