Pridať recept

Jahodové knedle

ingrediencie

400 g
hrubá múka
trochu
soľ
trochu
voda
20 g
masť
800 g
jahody
100 g
maslo
80 g
strúhanka
100 g
práškový cukor

postup

1.
Do múky pridáme soľ, masť, zalejeme vriacou vodou a varechou dobre zamiešame.
 
2.
Dáme na pomúčený lopár a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a pokrájame na rovnaké štvorce.
3.
Na každý položíme jednu jahodu (jahody umyjeme a necháme odkvapkať), zabalíme a uvaríme v osolenej vode.
4.
Uvarené vyberieme a posypeme strúhankou opraženou na masle a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Jahodové knedle
3 super cestá na jahodové guľky
Sladké jahodové pokušenie schované v kúsku cesta. Nech si zvolíte ktorékoľvek cesto, výsledok zaručene bude...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: