Jahodové knedle
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
hrubá múka
trochu
soľ
trochu
voda
20
g
masť
800
g
jahody
100
g
maslo
80
g
strúhanka
100
g
práškový cukor
postup
1.
Do múky pridáme soľ, masť, zalejeme vriacou vodou a varechou dobre zamiešame.
2.
Dáme na pomúčený lopár a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a pokrájame na rovnaké štvorce.
3.
Na každý položíme jednu jahodu (jahody umyjeme a necháme odkvapkať), zabalíme a uvaríme v osolenej vode.
4.
Uvarené vyberieme a posypeme strúhankou opraženou na masle a cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.