Základný recept na mafiny
12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
hladká múka
150
g
polohrubá múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
100
ml
smotana
2
ks
vajce
125
g
Hera s maslovou príchuťou
250
g
krupicový cukor
postup
1.
Vajíčka s cukrom a na kocky nakrájaným stuženým tukom vymiešame do bielej peny. Primiešame smotanu a pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
2.
Cesto poriadne premiešame a naplníme ním papierové košíčky do 2/3. Uložíme ich na plech, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 18 minút.
3.
TIP: Do tohto základného receptu môžeme pridať ovocie, kúsky čokolády, orechy alebo podobné ingrediencie. Je potrebné si však uvedomiť, že musíme znížiť množstvo múky.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.