Pridať recept

FOTORECEPT: Slivčanka

4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrste
suchej múčnatej fazule
1/2 liter
šťava z kyslej apusty - juška
1 liter
vody
podľa chuti
cukor
podľa chuti
soľ
2 hrste
sušené slivky
hrstí
kyslá kapusta na drobno pokrájana
1 strúčik
cesnaku
hrstí
ryže,alebo 1 zemiak postrúhaný na jemno

postup

Slifčanka je staré jedlo - polievočka. Je jednoduchá, veľmi chutná a lahodná. Jemnú a lahodnú chuť dodávajú sušené slivky a je bez jednej kvapky mastí,či oleja.
1.
Fazuľu nechám aspoň 12 hodin namočemú.Potom vodu scedím a zalejem čistou vodou.Osolím troška a nechám variť,kým nezmäkne.K fazuli môžme pridať aj za hrsť ryže na zahustenie.Počas varenia sa ryža rozvarí./Alebo ryžu vynechať a na koniec postrúhať na jemno zemiak na zahustenie./
Fotorecept: Slivčanka
Fotorecept: Slivčanka
Zdroj: anka813
 
2.
Ked je fazuľa mäkká,pridám "jušku" a za hrsť na drobno nakrájanej kyslej kapusty,
Fotorecept: Slivčanka
Fotorecept: Slivčanka
Zdroj: anka813
3.
strúčik cesnaku pokrajaný na kolieska,
Fotorecept: Slivčanka
Fotorecept: Slivčanka
Zdroj: anka813
4.
Pridám asi 1 PL cukru a ochutím soľou.
Fotorecept: Slivčanka
Fotorecept: Slivčanka
Zdroj: anka813
5.
a nakoniec oplachnuté sušené slivky a nechám variť do mäkká.
Fotorecept: Slivčanka
Fotorecept: Slivčanka
Zdroj: anka813
6.
Ak nedám k fazuli ryžu,polievočku zahustím 1 postrúhaným zemiakom.zemiakom.Polievka má byť hustejšia.Zvyčajne ju už netreba nijako dochucovať.Slifčanka má byť sladkokyslá,slivky jej dodávajú jemnú,príjemnú chuť.Dobrú chuť!
Fotorecept: Slivčanka
Fotorecept: Slivčanka
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať