Pridať recept

Punčový tunel

12
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

4 ks
žĺtok
100 g
cukor
1 balíček
vanilínový cukor DrOetker
4 ks
bielok
100 g
polohrubá múka
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom DrOetker
20 g
Gustina jemný kukuričný škrob DrOetker

Na punčový sirup

150 ml
voda
5 PL
červený sirup
šťava z 1/ citróna
3 PL
rum
1 KL
punčová aróma DrOetker
2 PL
práškový cukor
1 PL
kakao

Na potretie a ozdobu

150 g
ríbezľový džem
1 balíček
Poleva v prášku s punčovou príchuťou DrOetker
3 PL
mlieko

postup

1.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom a škrobom a vareškou zľahka zapracujeme do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
 
2.
Po upečení plát vyklopíme na pocukrovaný papier na pečenie. Stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol, a necháme vychladnúť. Z plátu nožom odkrojíme z dlhšej strany pruh 1 s veľkosťou 15 x 30 cm (na vyloženie formy) a pruh 2 s veľkosťou 11 x 30 cm (na zakrytie tunela). Oba pruhy potrieme džemom. Zvyšný plát odložíme na neskoršie použitie.
3.
Na prípravu punčového sirupu nalejeme do misy vodu, sirup, šťavu, rum a arómu. Pridáme cukor a metličkou dôkladne premiešame.
4.
Formu vyložíme potravinárskou fóliou a plátom 1. Polovicu plátu 3 namočíme do sirupu a vložíme do formy. Do sirupu vmiešame kakao, namočíme druhú polovicu plátu 3 a vložíme do formy. Zakryjeme plátom 2 a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
5.
Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tunel vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a potrieme polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať