Pridať recept

Polenta s paradajkami a čerstvými bylinkami

Polenta s paradajkami a čerstvými bylinkami
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

250 g
polenta
10 g
maslo
1 hrsť
cherry paradajky
2 PL
čerstvé bylinky
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej

postup

1.
Polentu uvaríme podľa návodu na obale a ešte do nej pridáme maslo. Horúcu ju vylejeme na plech vymastený olivovým olejom.
 
2.
Polentu necháme vychladnúť, poukladáme na ňu rozkrojené cherry paradajky, bylinky a strúhaný parmezán. Posypeme ju soľou, korením a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200°C približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
polenta
Polenta
Polenta predstavuje jedno zo základných jedál v Taliansku, ktoré je vnímané ako kukuričná kaša. Polentu...
Henrietin tip na teplú večeru: Slaný zeleninový koláčik
Slané zeleninové koláče  a posúchy máme u nás radi. Je to fajn jedlo, ktoré zasýti a pekne farebne...
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera: Vyskúšajte fantastický a zdravý Fish Pie
Kúsky lososa, hrášok, špenát a feta zapečené pod perinkou z chrumkavých zemiakov.
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
polenta
Polenta - tradičné talianske jedlo
Polenta je kukuričná kaša v talianskom pojatí. Patrí medzi tradičné talianske jedlá tak isto ako pizza či...