Pridať recept

Stroganov hovädzie mäso

ingrediencie

400 g
hovädzia roštenka
80 g
tuk
2 ks
cibuľa
150 g
šampiňóny
2 dl
biele víno
30 g
hladká múka
1 KL
horčica
2 dl
kyslá smotana
2 PL
kyslá šľahačková smotana
podľa chuti
soľ, mleté korenie, tuk

postup

1.
Mäso nakrájame na menšie kúsky a za stáleho miešania prudko opečieme v rozohriatom tuku, osolíme a odstavíme. Na druhej panvici speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, opečieme a podlejeme vínom a udusíme do polomäkka.
 
2.
Nasucho osmažíme múku, zalejeme studeným vývarom, rozmiešame a pridáme k šampiňónom. Pridáme horčicu, mäso, okoreníme a udusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, povaríme. Do hotového zamiešame šľahačkovú smotanu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať