Pridať recept

Marinovaný losos so zeleninou

ingrediencie

500 g
filety z lososa
40 g
mrkva
10 g
zeler
trochu
citrónová kôra
podľa chuti
nasekaný kôpor
30 ml
biele víno
45 g
kryštálový cukor
50 g
morská soľ

postup

1.
Nakrájame mrkvu, zeler, kôpor a citrónovú kôru. Potom pridáme soľ a cukor a všetko rozotrieme na filetu lososa. Predtým ešte treba odstrániť kosť. Pri solení musíme zohľadniť hrúbku filety. Na prednej časti musí byť soli viac a na chvoste menej.
 
2.
Filetu zakryjeme jednou kuchynskou utierkou namočenou v bielom víne a marinujeme v chladničke asi 4 h.
3.
Potom lososa nakrájame, pričom použijeme špeciálny nôž s vrúbkovanou čepeľou, aby sa naň losos nelepil. Podávame so zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať