Pridať recept

Tortový biskvit s jahodovou šlahačkou a želé

Tortový biskvit s jahodovou šlahačkou a želé
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

Biskvit

2 PL
tvaroh
2 PL
zahustená jablková šťava
2 ks
vaječný žĺtok
2 PL
sójová múka
3 ks
bielok

Jahodová šlahačka

300 g
jahody
3 PL
zahustená jablčná šťava
250 g
tvaroh
250 g
sladká smotana
8 PL
Nestargel
1 ks
želé

postup

1.
Tvaroh s jablčnou šťavou a žĺtkami vymiešame na penu a pridáme sójovú múku.
 
2.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame k tvarohovej mase.
3.
Cesto dáme do dobre vymastenej tortovej formy a pečieme pri 140 °C asi 30 minút.
4.
Upečenú tortu uvoľníme z formy, ale nevyberieme von.
5.
Jahody umyjeme, očistíme a niekoľko pekných kúskov odložíme na ozdobu. Ostatné roztlačíme vidličkou a osladíme jablčnou šťavou.
6.
Tvaroh vyšľaháme s jahodami a primiešame tuhú šľahačku.
7.
Nakoniec zahustíme Nestalgerom. Biskvit potrieme jahodovou šľahačkou, na ktorú nalejeme červené želé a ozdobíme jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať