Jelenina na smotane
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
jelenie mäso
40
g
slanina
30
g
masť
1/4
liter
kyslá smotana
40
g
hladká múka
1
PL
horčica
10
g
cukor
1
ks
citrón
podľa chuti
soľ
postup
1.
Mäso prešpikujeme údenou slaninou. Mäso opražíme na masti, posolíme, podlejeme vodou a dusíme.
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, pridáme horčicu, cukor a povaríme.
3.
Šťavu pretrieme, podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou a vložíme do nej mäso pokrájané na plátky.
4.
Podávame s knedľou alebo makarónmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.