Pridať recept

Jelenina na smotane

ingrediencie

1/2 kg
jelenie mäso
40 g
slanina
30 g
masť
1/4 liter
kyslá smotana
40 g
hladká múka
1 PL
horčica
10 g
cukor
1 ks
citrón
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mäso prešpikujeme údenou slaninou. Mäso opražíme na masti, posolíme, podlejeme vodou a dusíme.
 
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, pridáme horčicu, cukor a povaríme.
3.
Šťavu pretrieme, podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou a vložíme do nej mäso pokrájané na plátky.
4.
Podávame s knedľou alebo makarónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať