Bielkový chlebík
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
maslo
150
g
práškový cukor
5
ks
vaječný bielok
50
g
orechy
50
g
čokoláda na varenie
50
g
hrozienka
50
g
kandizovaná pomarančová kôra
100
g
hrubá múka
Citrónová poleva
200
g
práškový cukor
2
PL
vriaca voda
citrónová šťava
postup
1.
Vyšľaháme si tuhy sneh z bielkov. Postupne zašľaháme cukor a rozpustené, vychladnuté maslo. Primiešame posekané orechy, umyté a osušené hrozienka, postrúhanú čokoládu a pokrájanú pomarančovú kôru. Na záver po lyžiciach zľahka vmiešame múku.
2.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej hranatej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 45 minút.
3.
Či už je chlebík upečený zistíme vpichnutím ihlice do cesta. Ak sa cesto nelepí, je už upečené. Na záver chlebík polejeme citrónovou polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním ingrediencií.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.