Pridať recept

Červená paprika v náleve

ingrediencie

500 g
červená paprika
1,8 litre
voda
500 ml
ocot
200 ml
olej
100 g
soľ
120 g
kryštálový cukor
trochu
šalvia
6 ks
celé čierne korenie

postup

1.
Papriky umyjeme pod tečúcou vodou, zbavíme ich zrniečok a nakrájame ich na menšie kúsky.
 
2.
Do hrnca nalejeme vodu s octom, pridáme kryštálový cukor, celé čierne korenie a soľ. Nálev necháme prejsť varom, prilejeme olej a pridáme papriky. V náleve ich povaríme približne 5 minút.
3.
Potom papriky vyberieme, uložíme ich do čistých sklenených pohárov a zalejeme horúcim nálevom. Na vrch pohára dáme pár lístkov šalvie a poháre poriadne uzatvoríme. Skladujeme ich na tmavom a chladnom mieste.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...