Pridať recept

Čokoládové bomby

ingrediencie

4 ks
bielka
30 dkg
práškový cukor
1 balíček
tortové oblatky
1/2 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
200 g
čokoláda na varenie
trochu
Cera
1 KL
oleja

postup

Výborný koláč bez pečenia
1.
Bielka s práškovým a vanilínovym cukrom bijeme vo vodnom kúpeli na tuhý sneh
 
2.
Tortové oblátky polámeme vo vačšej miske na menšie časti. J nim vylejeme ešte horúcu penu. Drevenou varechou dobre premiešame.
3.
Ruky namočime vo vode a nimi zľahka formujeme z gule. Tie potom dáne na tácku a necháme stuhnúť v chladničke.
4.
Z čokolády, Cery a oleja si pripravíme polevu. V nej potom bomby namočíme a necháme stuhnúť. Najlepšie su až na druhý deň, keď oblátky úplne zmaknú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
mocila2014
1.8.2018 13:05 | |
+3 -0
Zákusok z detstva mojej mamy. Vtedy sa to volalo "habešské bomby" ako spomienka na inváziu Talianska do Habeša (dnešná Etiópia). Čokoláda symbolizovala Afriku. Vtedy na malých dedinách neboli cukrárne a tak sa všetko predávalo buď v potravinách alebo v krčme. Slané praclíky a bomby mali ako pridanú hodnotu krčmový cigaretový dym. Vozili ich v prútených košoch. Druhý kôš objednali, až keď sa minul prvý.