Bravčová roláda s jablkami
4
porcie
85
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
900
g
bravčové mäso
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté biele korenie
1
štipka
grilovacie korenie
5
ks
jablko
3
PL
mozzarella
1
hrsť
sušené brusnice
150
ml
jablková šťava
trochu
biele víno
2
PL
maslo
trochu
vývar
postup
1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Tie poriadne vyklepeme, mäso dochutíme soľou a korením.
2.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme k nim strúhaný syr a sušené brusnice. Touto zmesou potrieme mäso a zvinieme ho do rolády. Uzatvoríme ho buď niťou alebo grilovacími ihlami.
3.
Takto pripravené rolády opečieme prudko v panvici na rozpálenom masle. Potom mäso spolu s výpekom preložíme do zapekacej misy, podlejeme vývarom, vínom, jablkovou šťavou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.