Pridať recept

Orechové podkovičky bez múky

ingrediencie

10 ks
bielok
750 g
Kryštálový cukot
500 g
mletých orechov
250 g
Jemno nasekané orechy
1 balíček
vanilínový cukor

postup

Výborné orechové pečivo
1.
Pripravíme si hrniec, do ktorého dáme 10 bielok, kryštálový a vanilínový cukor a mleté orechy. ( bielky nešľaháme, ale použijeme surové) Hmotu dobre premiešame a necháme na šporáku prevrieť za stáleho miešania. Stiahneme z ohňa a necháme úplne vychladnúť.
 
2.
Keď nám zmes vychladne, lyžǐkou z nej po trochu odoberáme a rukami modelujeme podkovičky. Tie potom obalíme v nasekaných orechoch
3.
Ukladáme ich na plech vystlaný papierom a sušíme v rúre 35-40 min na 100-120 C v závislosti od rúry
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať