Pridať recept

FOTORECEPT: Karamelové rezy

ingrediencie

Cesto

3 ks
vajce
300 g
práškový cukor
200 ml
mlieko
100 ml
olej
250 g
polohrubá múka
1 ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
2 PL
kakao

Plnka

700 ml
mlieko
2 ks
Zlatý klas Dr.Oetker
2 PL
polohrubá múka
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
200 g
maslo
100 g
práškový cukor

Šľahačka

4 PL
kryštálový cukor
200 ml
mlieko
2 ks
prášková šľahačka Dr Oetker
1 ks
stužovač šľahačky Dr Oetker

Na potretie

džem
3 PL
rum
2 ks
banán
2 šálky
černice

postup

Chutný slávnostný koláč.
1.
Upečieme si piškótové cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame žĺtka, mlieko, olej a na záver múku s kakaom a práškom do pečiva.
Fotorecept: Karamelové rezy
Fotorecept: Karamelové rezy
Zdroj: helkahelenka
 
2.
Cesto pečieme asi 15 minút pri 170 stupňoch. Upečené cesto potrieme džemom zmiešaným s rumom.
Fotorecept: Karamelové rezy
Fotorecept: Karamelové rezy
Zdroj: helkahelenka
3.
Na džem naukladáme ovocie podľa chuti.
Fotorecept: Karamelové rezy
Fotorecept: Karamelové rezy
Zdroj: helkahelenka
4.
Z mlieka, cukru, múky a zlatých klasov si uvaríme hustý puding. Po uvarení pridáme maslo a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Týmto krémom natrieme koláč.
Fotorecept: Karamelové rezy
Fotorecept: Karamelové rezy
Zdroj: helkahelenka
Fotorecept: Karamelové rezy
Fotorecept: Karamelové rezy
Zdroj: helkahelenka
5.
Zo 4 lyžíc kryštálového cukru urobíme karamel. Zalejem ho 200 ml mlieka. Necháme vychladnúť do studena. Vychladené vyšľaháme spolu s dvoma práškovými šľahačkami a 1 stužovačom. Natrieme na pudingovú plnku a môžme posypať strúhanou čokoládou.
Fotorecept: Karamelové rezy
Fotorecept: Karamelové rezy
Zdroj: helkahelenka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať