Pridať recept

Cannelloni so špenátom a ricottou

ingrediencie

12 ks
cestoviny cannelloni
140 g
šunka
140 g
listový špenát
120 g
ricotta
1 ks
vajce
50 g
strúhaný ovčí syr
podľa chuti
mletý muškátový oriešok, soľ, korenie

Omáčka:

600 ml
mlieko
25 g
maslo
85 g
strúhaný ementál
2 PL
múka
podľa chuti
soľ, korenie,

postup

1.

Vo vode uvaríme cannelloni, až sú skoro mäkké. Zlejeme a zakryjeme utierkou.

 
2.

Do mixéra dáme šunku, špenát ricottu a zmixujeme. Pridáme vajce, ovčí syr a všetko rozmixujeme. Všetko dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a zmesou naplníme plniace vrecko.

3.

Zapekaciu misu vymastíme, postavíme trubičky a naplníme ich zmesou. Potom ich položíme. Na omáčku privedieme mlieko do varu. Zohrejeme maslo, prisypeme múku a pripravíme zápražku. Vmiešame mlieko a varíme, kým omáčka nezhustne. Odstavíme, zamiešame syr, osolíme a okoreníme.

4.

Omáčkou zalejeme cannelloni, prikryjeme alobalom a zapekáme asi 25 minút na 180°C.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.10.2019 16:13 | |
+0 -0
Zapekať 250 min.? To snáď nie.
dobruchut.sk
21.10.2019 07:42 | |
+0 -0
Ďakujeme za upozornenie - preklep opravený....
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.