Pridať recept

Rizoto z listovým špenátom

ingrediencie

500 g
listový špenát
2 PL
olivový olej
25 g
maslo
1 ks
cibuľa
2 ks
cesnaku
280 g
ryža
150 ml
biele víno
600 ml
kurací vývar
1 PL
nasekaná petržlenová vňať
150 ml
Niva

postup

1.
Listy špenátu sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať.
 
2.
Na rozohriatom oleji a masle speníme cibuľu, pridáme cesnak a ryžu. Povaríme 3 minúty. Zalejeme vínom a povaríme. Potom postupne pridávame po naberačkách vývar. Vždy keď sa vstrebe, pridáme ďalšiu.
3.
Nakoniec odstavíme, zamiešame vňať, nasekaný špenát a syr nivu. Miešame, kým sa syr nerozpustí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.