Pridať recept

FOTORECEPT: Tigrí chlieb

6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 g
sušené druždie
30 ml
vlažná voda
120 ml
vlažné mlieko
1 ČL
cukor
1 PL
olej
1,5 ČL
soľ
400 g
polohrubá múka

Kôrka

1 PL
sušené droždie
100 ml
voda
1 PL
cukor
1 ČL
soľ
170 g
ryžová múka

postup

1.
Pripravíme si suroviny, čo sa týka ryžovej múky, tak ju môžeme kúpiť v hociktorých biopotravinách.
Fotorecept: Tigrí chlieb
Fotorecept: Tigrí chlieb
Zdroj: domi4199
 
2.
Najskôr zmiešame vodu, mlieko, cukor a droždie. Necháme odležať, kým to nezačne peniť.
Fotorecept: Tigrí chlieb
Fotorecept: Tigrí chlieb
Zdroj: domi4199
3.
Potom pridáme olej, soľ a polovicu múky. Zamiešame.
Fotorecept: Tigrí chlieb
Fotorecept: Tigrí chlieb
Zdroj: domi4199
4.
Ďalej pracujeme s miesičom a postupne pridávame zvyšok múky.
Fotorecept: Tigrí chlieb
Fotorecept: Tigrí chlieb
Zdroj: domi4199
5.
Cesto ešte pár krát spracujeme rukami a presunieme do olejom vymastenej misy a necháme kysnúť hodinu. Zakryjeme potravinárskou fóliou.
Fotorecept: Tigrí chlieb
Fotorecept: Tigrí chlieb
Zdroj: domi4199
6.
Po hodine to zdvojnásobí veľkosť.
Fotorecept: Tigrí chlieb
Fotorecept: Tigrí chlieb
Zdroj: domi4199
7.
Rozdelíme na 5 alebo 6 častí a vytvarujeme rôznorodé tvary: bagety, žemle, chleby... Ešte 15 minúť necháme odležať
Fotorecept: Tigrí chlieb
Fotorecept: Tigrí chlieb
Zdroj: domi4199
8.
Medzitým si pripravíme zmes na kôru. Zmiešame všetky suroviny na kôru a necháme tiež 15 minút odležať.
Fotorecept: Tigrí chlieb
Fotorecept: Tigrí chlieb
Zdroj: domi4199
9.
Zmes natrieme na chleby.
Fotorecept: Tigrí chlieb
Fotorecept: Tigrí chlieb
Zdroj: domi4199
10.
Pečieme pri teplote 200°C 25-30 minút.
Fotorecept: Tigrí chlieb
Fotorecept: Tigrí chlieb
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Redwik
22.1.2015 20:31 | |
+7 -0
Recept sme skusali, ale nieco asi nie je v surovinach v poriadku. Do zakladneho cesta sme nemohli dat 400g muky, dali sme cca 320g a cesto uz bolo neskutocne suche a nechcelo dalsiu muku prijat (pravdepodobne staci menej muky, alebo treba viac vody/mlieka).. co sa tyka polevy, tam to bolo podobne: chybala voda, pretoze mnozstvo udane v recepte vystacilo akurat na huste cesto.. chlieb bol potom hrozne tvrdy, korka nepopraskala, cize sklamanie. A pritom na obrazkoch vyzera velmi dobre.
Podobné články
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Domáce sladké potešenia k horúcemu čaju či kakau, ktoré spríjemnia vstávanie aj zastúpia večeru.
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...