Pridať recept

FOTORECEPT: Kuracie stehná na perinke

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kuracie stehná
korenie na pečené kura

Perinka

4 ks
rožky
4 ks
vajcia
mlieko
7 ks
zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
majoránka
1 ks
cibuľa

postup

Perinka je spojenie plnky do kuraťa a zemiakovej placky.
1.
Rožky natrháme a namočíme do mlieka. Zemiaky nastrúhame na hrubo.
Fotorecept: Kuracie stehná na perinke
Fotorecept: Kuracie stehná na perinke
Zdroj: eruska25
 
2.
Na rožky pridáme celé vajcia, soľ, korenie, majoránku, nakrájanú cibuľu, zemiaky a dobre premiešame. Pekáč vymastíme a rozložíme naň perinku.
Fotorecept: Kuracie stehná na perinke
Fotorecept: Kuracie stehná na perinke
Zdroj: eruska25
3.
Na to stehná kožou dole, posypeme ich korením na kurča. Podlejeme trochou vody.
Fotorecept: Kuracie stehná na perinke
Fotorecept: Kuracie stehná na perinke
Zdroj: eruska25
4.
Pečieme pri 180 st. C. Asi po 20 min. stehná otočíme kožou hore, dolejeme zas trochu vody a dopečieme asi 30 minút.
Fotorecept: Kuracie stehná na perinke
Fotorecept: Kuracie stehná na perinke
Zdroj: eruska25
5.
Obed z jedného hrnca - chutí napr. so zeleninovým šalátom.
Fotorecept: Kuracie stehná na perinke
Fotorecept: Kuracie stehná na perinke
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať