Pridať recept

Makrónky s pistáciovým krémom

8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Makrónky:

300 g
kryštálový cukor
100 ml
voda
5 ks
vaječný bielok
100 g
práškový cukor
250 g
mleté mandle
trochu
zelená potravinárska farba

Krém:

1 balíček
pistáciový puding
500 ml
mlieko
150 g
kryštálový cukor
250 g
maslo

postup

1.
Vodu uvaríme spolu s cukrom a potravinárskou farbou na cukrový sirup. Medzitým si dotuha vyšľaháme bielky s práškovým cukrom. Potom sirup prilejeme ku snehu a šľaháme, dokým zmes nebude hustá.
 
2.
Nakoniec primiešame mleté mandle a zmesou naplníme vrecúško. Na plech vystlaný papierom na pečenie striekame kolieska, ktoré na chvíľu uložíme do chladničky, pred pečením buchneme plechom a vložíme ich do rúry vyhriatej na 150°C. Pečieme približne 20 minút.
3.
Z mlieka a pistáciového prášku uvaríme hustý puding. Necháme ho trochu vychladnúť a potom k nemu vmiešame maslo a vymiešame hladký krém.
4.
Upečené makrónky necháme vychladnúť a potom ich vždy dve spojíme krémom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať