Pridať recept

FOTORECEPT: Pečená jaternica s kyslou kapustou

Fotorecept: Pečená jaternica s kyslou kapustou
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

500 g
jaternica
700 g
zemiak
700 g
kyslá kapusta

postup

Super rýchly recept, ak máte v mrazničke jaterničky :)
Fotorecept: Pečená jaternica s kyslou kapustou
Fotorecept: Pečená jaternica s kyslou kapustou
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Jaternice dáme do zapekacej misy (buď nakrájame na kolieska alebo dáme klasické nožičky jaterničiek v celku) a pečieme 20 minút pri 200 stupňoch a potom na 10 min dáme pečenie iba zhora (aby nám krásne schrumkaveli).
Fotorecept: Pečená jaternica s kyslou kapustou
Fotorecept: Pečená jaternica s kyslou kapustou
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Takto by mali vyzerať po upečení :)
Fotorecept: Pečená jaternica s kyslou kapustou
Fotorecept: Pečená jaternica s kyslou kapustou
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Uvaríme si na štvrtiny nakrájané zemiaky v slanej vode, ktorú po uvarení scedíme.
Fotorecept: Pečená jaternica s kyslou kapustou
Fotorecept: Pečená jaternica s kyslou kapustou
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Niekto zvykne kyslú kapustu pražiť na cibuľke, no u nás sa je k tomuto jedlu surová. Takže už len stačí naservírovať a vychutnávať super chuť!
Fotorecept: Pečená jaternica s kyslou kapustou
Fotorecept: Pečená jaternica s kyslou kapustou
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...