Pridať recept

Slivkové knedle s posýpkou

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky uvarené v šupke
trochu
hrubá múka
700 g
slivky
100 g
maslo
150 g
strúhanka
3 PL
práškový cukor

postup

1.
Slivky umyjeme, osušíme a zbavíme kôstok. Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nastrúhame. Pridáme toľko hrubej múky, aby sme vypracovali nelepivé cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske.
 
2.
Cesto pokrájame na rovnaké štvorce, do každého položíme slivku a zabalíme ju do cesta. Vytvarujeme guľky, ktoré hádžeme do hrnca s vriacou vodou. Hotové guľky vyplávajú na povrch, potom ich vyberieme a obalíme v opečenej strúhanke.
3.
V panvici si rozpustíme maslo, pridáme strúhanku a práškový cukor. Zmes opražíme, odstavíme a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Sylvia9
24.7.2021 17:06 | |
+0 -0
V recepte je veľmi zlý pomer surovín. Predsa na 700 g sliviek nestačí 500 g zemiakov. Bude Vám chýbať cesto, aj keď ho spravíte veľmi tenké a v podstate budete jesť varené slivky.
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Slivkové gule z tvarohového cesta
Ako sa robia slivkové gule? Tento recept nemá chybu! Vláčne tvarohové cesto, sladké slivky a opražená strúhanka
Výborné slivkové gule z tvarohového cesta. Existuje množstvo receptov, my vám dnes ukážeme náš obľúbený,...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: