Pridať recept

Jablková štrúdľa s hrozienkami

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
lístkové cesto
1 kg
jablko
100 g
kryštálový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
50 g
hrozienka
50 g
mleté vlašské orechy
1 balíček
škoricový cukor
1 PL
maslo
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
 
2.
V panvici na rozpustenom masle chvíľu jablká podusíme spolu s oboma cukrami. Zmes necháme vychladnúť, primiešame k nej mleté orechy, škoricový cukor a hrozienka.
3.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, naplníme ho plnkou, štrúdľu zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich vajíčkom a vložíme piecť do vyhriatej rúry na 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako urobiť barančeka, kulich a iné špeciality
Veľkonočné dobroty: Ako pripraviť barančeka, kulich, likérovú bábovku a iné špeciality
Veľkonočný víkend patrí aj finišovaniu s plánovaním jedálnička na slávnostné chvíle. Medzi tradičnými...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Čerešňové mini štrúdle
Máte doma lístkové cesto? Pripravte si tieto bleskové MINI ŠTRÚDLE plnené čerešňami a čokoládou, hotové za 15 minút!
Priniesli ste si domov prvé čerešne a v chladničke máte lístkové cesto? Plán je jasný!
Jablková štrúdľa
Najlepšie recepty na voňavé mäkké záviny a štrúdle: Takto vám NIKDY nepraskne a plnka nevytečie, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť ale zákusky vás už omrzeli? Upečte si voňavý závin či štrúdľu!...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!