Pridať recept

FOTORECEPT: Ríbezľová bábovka

10
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

420 g
múka polohrubá
120 g
tuk na pečenie
220 g
práškový cukor
4 ks
vajcia
2 balíčky
vanilkový cukor DrOetker
250 ml
smotana na varenie
1/2 balíček
kypriaci prášok DrOetker
400 g
červené ríbezle
60 g
cukor kryštálový

postup

Výborná šťavnatá bábovka.
1.
Oddelila som žĺtka a bielka. Z bielkov som vyšľahala sneh, do ktorého som zašľahala vanilkové cukre a kryštálový cukor.
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Zdroj: dorisa
 
2.
Z masla a žĺtkov s pridaním práškového cukru som šľahačom vymiešala zmes.
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Zdroj: dorisa
3.
Do zmesi som naliala smotanu na varenie, pridala polohrubú muku s pridaním prášku do pečiva. Zamiešala.
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Zdroj: dorisa
4.
Do múkovej zmesi som dala ušľahaný sneh a rozmrazené ríbezle. Zľahka som dokonale premiešala.
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Zdroj: dorisa
5.
Pripravila som si formu na bábovku, ktorú som vymastila a posypala strúhankou. Potom som cesto naliala do formy.
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Zdroj: dorisa
6.
Formu s cestom som dala do vyhriatej rúry a piekla som cca 60 minút pri teplote 180 stupňov.
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Zdroj: dorisa
7.
Potom,po upečení som nechala bábovku vo forme asi 20 minút vychladnúť, až potom som ju vyklopila. Mala som ešte za hrsť ríbezlí, tak som ich prevarila s trochou cukru a použila, ako toping, ku bábovke. Celú bábovku som posypala práškovým cukrom.
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Fotorecept: Ríbezľová bábovka
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať