Špenátová nátierka
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
čerstvý špenát
40
g
tuk
1
ks
cibuľa
podľa chuti
kyslá smotana
podľa chuti
sardelová pasta
podľa chuti
soľ
trochu
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Čerstvý, dôkladne umytý špenát povaríme v troške vody, scedíme, nasekáme a udusíme na tuku s nadrobno pokrájanou cibuľou. Pridáme 3 lyžice kyslej smotany, sardelovú pastu alebo kúsok mliečia z haringa.
2.
Podľa chuti osolíme a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Natierame na suchý alebo opečený chlieb a môžme posypať pokrájanou cibuľou alebo strúhaným syrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.