FOTORECEPT: Langoše s cesnakom
8
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
1
KL
soľ
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
PL
olej
20
g
droždie
140
g
biely jogurt
250
ml
mlieko
olej na vyprážanie
Na potretie
1
ks
cesnak (hlavička)
olej
soľ
Na dochutenie
200
g
strúhaný syr
kečup alebo tatárská omáčka
postup
Ďalší fantastický a vami overený recept na obľúbené langoše:
2.
Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Do stredu urobíme jamku, nalejeme tam olej, rozmrvené droždie, pridáme jogurt a vlažné mlieko.
7.
Kúsok cesta v rukách natiahneme do želanej veľkosti, teda čo najviac. Vkladáme do rozpáleného oleja minimálnej hĺbky 2 cm.
8.
Smažíme na strednom stupni z obidvoch strán dozlatova.
9.
Do prelisovaného cesnaku nalejeme olej a trochu osolíme. Tak aby sa to dalo dobre roztierať.
11.
Môžeme si ho vylepšiť kečupom a syrom, či tatárskou omáčkou. Alebo aj nasladko potrieť lekvárom, obložiť ovocím a šľahačkou.
12.
Dobrú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.