Pridať recept

Hovädzí stroganov

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hovädzia sviečkovica falošná
trochu
olej
2 ks
cibuľa
2 PL
worčestrová omáčka
2 PL
sójová omáčka
1 PL
vegeta
1 KL
horčica
1 KL
kečup
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
150 g
čerstvé šampiňóny
125 ml
smotana na varenie
200 ml
kyslá smotana
1 PL
dijonská horčica
1 PL
hladká múka
trochu
mäsový vývar
1 PL
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. V mise zmiešame worčestrovú a sójovú omáčku, vegetu, horčicu, kečup, mleté čierne korenie a soľ. Do tejto marinády vložíme mäso najlepšie na celú noc do chladničky.
 
2.
Odležané mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Prilejeme trochu horúceho vývaru a zmes privedieme k varu.
3.
Mäso vložíme naspäť a uvaríme ho domäkka. Ku koncu pridáme dijónsku horčicu a kyslú smotanu so smotanou na varenie. Stroganov dochutíme soľou, korením a nasekanou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať