Hovädzí stroganov
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzia sviečkovica falošná
trochu
olej
2
ks
cibuľa
2
PL
worčestrová omáčka
2
PL
sójová omáčka
1
PL
vegeta
1
KL
horčica
1
KL
kečup
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
150
g
čerstvé šampiňóny
125
ml
smotana na varenie
200
ml
kyslá smotana
1
PL
dijonská horčica
1
PL
hladká múka
trochu
mäsový vývar
1
PL
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. V mise zmiešame worčestrovú a sójovú omáčku, vegetu, horčicu, kečup, mleté čierne korenie a soľ. Do tejto marinády vložíme mäso najlepšie na celú noc do chladničky.
2.
Odležané mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Prilejeme trochu horúceho vývaru a zmes privedieme k varu.
3.
Mäso vložíme naspäť a uvaríme ho domäkka. Ku koncu pridáme dijónsku horčicu a kyslú smotanu so smotanou na varenie. Stroganov dochutíme soľou, korením a nasekanou vňaťou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.