Pridať recept

Žemľová plnka s pečeňou

ingrediencie

3 ks
žemľa
1,5 dl
mlieko
50 g
maslo
3 ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
muškátový kvet
20 g
cibuľa
20 g
maslo na cibuľu
1 ks
pečeň z moriaka
trochu
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.

Žemle pokrájame a navlhčíme mliekom, ktoré necháme dobre vsiaknuť. Maslo a žĺtky vymiešame do peny, osolíme, okoreníme, pridáme navlhčené žemle, pokrájanú cibuľu opraženú na masle, pečeň pokrájanú na malé kocky, posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec do plnky zľahka zamiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

 
2.

Takto pripravenú plnku pečieme v rúre alebo ňou naplníme kura alebo moriaka.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Grilovanie je jedným z najkontroverznejších spôsobov prípravy jedla. Grilované jedlo chutí šialene dobre...
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Rybacia nátierka ešte nikdy nebola chutnejšia. Stačí urobiť len jednu malú zmenu v recepte. Bude zamatovo...
Je ľahko stráviteľná a plná antioxidantov. Je škoda, že ju jeme len zriedkavo!
Je ľahko stráviteľná a plná antioxidantov. Je škoda, že ju jeme len zriedkavo! Spomaľuje starnutie, podporuje trávenie a zasýti na dlhý čas
V Taliansku sa konzumuje so syrom a omáčkami, v Strednej a Južnej Amerike sa používa na výrobu tortilly...
TOP
Marinované bravčové mäso
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Ako dosiahnuť jemné, chutné a zároveň šťavnaté mäso? Tajomstvo spočíva v marináde s jednou nezvyčajnou...