FOTORECEPT: Petržlenovo-pórková kaša s čiernymi olivami
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
pór
3
ks
veľký petržlen
10
ks
čierna oliva
1
hrsť
nasekaná petržlenová vňať
2
strúčiky
cesnaku
1/2
KL
soľ
1/2
KL
mleté čierne korenie
1
PL
citrónová šťava
1
PL
olivový olej
postup
1.
Petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Spolu s nakrájaným pórkom ho na 1 PL oleja osmažíme.
2.
Po 10-tich minútach zalejeme zeleninu 500 ml vody a necháme na miernom plameni dusiť, pokým nebude zelenina mäkká.
3.
Po asi 20-tich minútach zmes rozmixujeme. Nemusíme ale úplne dohladka, kusy zeleniny nebudú vadiť. Hotovú kašu ochutíme soľou, korením, petržlenovou vňaťou a šťavou z citróna. Nakoniec pridáme nasekané čierne olivy. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.