Red velvet torta
10
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
375
g
hladká múka
30
g
kakao
170
g
maslo
290
g
cukor
3
ks
vajce
1
KL
vanilkový extrakt
360
ml
kefír
1
PL
červené potravinárske farbivo
1/2
KL
ocot
1/2
KL
jedlá sóda
Krém:
425
g
syr Philadelphia
1
KL
vanilkový extrakt
90
g
práškový cukor
300
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Rúru si vyhrejeme na 175°C a dve formy na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom.
2.
Do väčšej misy preosejeme múku, soľ, kakao a všetko premiešame. V druhej mise vyšľaháme maslo, cukor, po jednom primiešame vajíčka a nakoniec primiešame vanilkový extrakt. V kefíre poriadne rozmiešame červené potravinárske farbivo a za stáleho miešania ho primiešame do maslovej hmoty. Postupne pridáme tiež múčnu zmes a kefír.
3.
V pohári zmiešame ocot s kypriacim práškom, nebojte sa trošku to zasyčí a hneď zmes vylejeme do cesta a premiešame. Hotové cesto rozdelíme na dve časti, nalejeme ich do formy a pečieme približne 30 minút.
4.
Približne pol hodiny predtým, ako chceme tortu úplne dokončiť začneme robiť krém. V miske vyšľaháme syry, pridáme vanilkový extrakt, práškový cukor a nakoniec postupne primiešame smotanu na šľahanie.
5.
Upečené korpusy necháme vychladnúť a z jedného vrchu trošku odrežeme a odrezaný plát rozmrvíme na malé kúsky a primiešame do krému.
6.
Jeden vychladnutý korpus potrieme 1/3 krému, na vrch uložíme ďalší korpus, ktorý potrieme nielen zvrchu ale aj po bokoch. Hotovú tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.