Salónky
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
kockový cukor
1,5
dl
voda
2
ks
čokoláda na varenie
postup
1.
Cukor zalejeme studenou vodou a uvaríme sirup. Čokoládu necháme zmäknúť v rúre, potom ju dáme do porcelánovej misy a za stáleho miešania pomaly prilievame cukrový sirup.
2.
Hladkú hustú hmotu vylejeme na plech, ktorého dno sme vyložili mokrou, dobre vyžmýkanou utierkou a rozotrieme na hrúbku prsta. Keď masa začne tuhnúť, pokrájame ju na kocky, necháme osušiť a zabalíme do papierikov alebo staniolu.
3.
Ak do cukrového sirupu pridáme potlčenú vanilku alebo čiernu zrnkovú kávu, prípadne ružovú potravinársku farbu, dosiahneme rozličnú chuť salóniek. Pomarančovú alebo citrónovú príchuť získajú salónky vtedy, ak cukor otierame o pomaranč či citrón a do sirupu zamiešame niekoľko kvapiek pomarančovej alebo citrónovej šťavy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.